Справжню автономність житла може забезпечити тільки сонячна електростанція з достатньо великою кількістю акумуляторів. Вже від неї будуть живитися інші засоби автономності — насоси для води та всі побутові прилади. Втім, якщо ви плануєте забезпечити собі незалежне від зовнішніх умов постачання електроенергії, залишиться ще одне питання, яке потрібно буде вирішити: гібридну сонячну електростанцію взяти, чи автономну?

В чому різниця між гібридною та автономною сонячними електростанціями?

На перший погляд, особливої різниці у будові між автономною та гібридною версією немає, адже основні складові у них майже однакові:

  • Сонячні батареї;

  • Акумулятори;

  • Інвертор.

Насправді, основна частина різниці ховається саме у останній складовій — інверторі. Так, є чимала різниця між гібридним інвертором та автономним інвертором. В той час як останній може тільки заряджати акумулятори та віддавати електроенергію споживачу за необхідністю, перший може ще й приносити власнику фінансову вигоду.

Якщо акумулятори заряджено, а підключення до загальної мережі наявне, гібридний інвертор віддаватиме у неї вироблену електроенергію, що означатиме можливість отримання прибутків за “зеленим” тарифом.

Виходить, що основна різниця між гібридною та автономною сонячними електростанціями полягає саме у функціональності, що дозволяє використовувати гібридну СЕС не тільки для забезпечення безперебійного електропостачання, але й в якості засобу пасивного заробітку на “зеленому” тарифу аналогічно з мережевими сонячними електростанціями.

Яку обрати, гібридну чи автономну СЕС?

Вибір між гібридною та автономною сонячними електростанціями має враховувати, перш за все, умови встановлення. Сам факт зацікавлення такими СЕС вже однозначно каже про наявність певних проблем з електропостачанням від загальної мережі, але наскільки великі ці проблеми?

Часом є перебої у електропостачанні

На такий випадок краще встановити гібридну сонячну електростанцію від https://eco-tech.com.ua/ — на період відсутності струму у електромережі вона забезпечуватиме вам комфортне користування всіма побутовими приладами, а весь інший час приноситиме відчутний прибуток.

Електропостачання з мережі немає взагалі

Це якраз ідеальна ситуація для автономної електростанції, що вдень забезпечуватиме живлення побутових приладів від сонячних панелей, а вночі — від акумуляторів.

Комментарии запрещены.