Будувати лазню або будинок із профільованого бруса набагато економічніше. На відміну від простого пиляного (неструганого) бруса, профільований не вимагає подальшого оздоблення, оскільки під час стругання виконується не тільки створення форми бруса, а й чистова обробка його поверхні. Тим самим, профільований брус після стругання набуває гладкої рівної поверхні, яка виглядає красиво і дорого. Надалі, під час експлуатації, необхідно обробити струганий профільований брус зовні або просочення від гниття, або фарбою для деревини. Профільований брус, вагонка, дошка підлоги, які ми використовуємо у будівництві – це екологічно чисті та гіпоалергенні пиломатеріали.

Давайте звернемося до умов експлуатації лазні або в яку саме пору року Ви плануєте використовувати свою красуню лазню. Для цього розберемо функціональність профільованого бруса залежно від його розмірів:

Профільований брус 140х90 мм
Розмір профільованого бруса 140х90 мм, що включений у вартість проектів наших лазень, більше призначений для літнього використання лазні незалежно від кількості утеплювача. Товщина стінки в цьому випадку становить 90 мм (9 см). Цей брус краще збирати на дерев’яні нагелі, які позбавлять відносно тонкий брус від надмірних викривлень у процесі його усадки та експлуатації. Також використання в будівництві профільованого бруса перерізом 90х140 може бути обґрунтованим у разі подальшого оздоблення лазні зовні через додаткове утеплення (оздоблення сайдингом (пластиковими панелями) або обкладкою цеглою). В цьому випадку брус виконується не профілем круглої колоди (блок-хаусом) зовні, а прямим профілем.

Профільований брус 140х140 мм
Розмір профільованого бруса 140х140 мм (при цьому вказана на сайті доплата розрахована лише за збільшення кубічних метрів пиломатеріалу, важча робота наших будівельників тут не врахована і надається Вам у подарунок!), призначений для цілорічного використання лазні, якщо використовувати утеплювач товщиною не менше 150 мм . Саме цю комплектацію ми настійно рекомендуємо нашим замовникам, оскільки доплата за вказаний розмір бруса та утеплювача незначна (порівняно із загальною вартістю лазні) і водночас дозволить Вам використовувати лазню в зимовий період. Брус також бажано збирати на дерев’яні нагелі, щоб підстрахуватися в процесі усадки будівлі.

Профільований брус 140х190 мм
Розмір профільованого бруса 140х190 мм (товщина стіни 190 мм, що замінює стіну з цегли товщиною 30 см) призначений для цілорічного використання лазні. Такий брус краще і швидше сідає (через більшу вагу), найменше піддається викривленню по довжині і по всіх інших осях у стінах. Брус завтовшки 190 мм більш довговічний в експлуатації. Це розмір профільованого бруса ми рекомендуємо всім, хто не звик економити (тим більше в будівництві, де зайва економія може призвести до втрати якості та низьких експлуатаційних характеристик) і використовує лазню часто (більше 5 разів на місяць), а також тим замовникам, хто хоче збудувати баню-будинок для постійного проживання. Це ідеальний варіант для північних та північно-західних регіонів нашої країни.

Comments are closed.