Влаштування печі починається з фундаменту. Як правило, він виконується окремо стоїть, стрічковим або суцільним, на всю площу основи.

Заглиблення фундаменту печі проводиться на той же рівень, що й фундамент будинку. На відстані 10-20 см до чистої підлоги укладається гідроізоляція з двох шарів гідросклоізолу та стяжка з цементно-піщаного розчину товщиною 2-3 см. На отриману основу встановлюється піч. Фундамент печі може бути виконаний за аналогією з фундаментом будинку, а може мати самостійне рішення, наприклад бути бутобетонним. Для бутобетонного фундаменту риють котлован під площею установки печі. Потім влаштовують піщане підсипання основи товщиною 100-150 мм. Котлован заповнюють бетонною сумішшю та бутом — природним каменем та уламками цегляного каміння. Висота фундаменту має сягати рівня підлоги першого поверху. Потім встановлюють пекти.

Металева піч, як правило, купується забудовником вже в готовому вигляді та встановлюється на заздалегідь зроблену основу. Кладку печей із глиняної цеглини виконують на місці. Для цього використовують глиняну жаростійку цеглу. Товщину стін печі, топки та димаря зазвичай виконують у півцегли (12 см). Включення металевих елементів у кладку не рекомендується, оскільки розширюючись під дією високих температур, метал здатний її зруйнувати. Після першого ряду кладки виконують гідроізоляцію, що запобігає підсмоктуванню вологи із землі.

Comments are closed.