Банна хитрість № 1. Перед тим як паритися, підкладіть під голову березові або дубові віники, що вже використовувалися раніше. Паритися ними вже неможливо, зате вони видають приголомшливий аромат, яким корисно і приємно дихати.

Банна хитрість № 2. Як розтопити піч? Для розпалювання лазні (особливо взимку) дуже добре підходить ліщина. Його дрібні сухі гілки швидко просихають після заготівлі і легко спалахують, створюючи при цьому приємний аромат і сильний жар у печі. Дрібні прути ліщини легко заготовляти та зберігати.

Банна хитрість № 3. У лазні корисно заздалегідь заготовляти маленьку драбину дров. Це позбавить вас необхідності бігати за бракуючими дровами, що особливо проблематично в зимовий період. Під впливом температури вони стають сухими та легко спалахують.

Банна хитрість № 4. Якщо у вас лупа, то позбутися її можна в лазні. За годину до миття голови змастіть її соняшниковою чи реп’яховою олією. А у воду для миття голови можна додати липовий колір.

Банна хитрість № 5. Паритися в лазні потрібно з гарним настроєм та добрими думками. Побажайте вашим сусідам по лазні доброго здоров’я та легкої пари. А самі, коли будете паритися, постарайтеся подумки уявити, як під дією лазневої процедури з вас виходить весь бруд, що скупчився за довгі роки. Як кожна клітина вашого тіла звільняється від усього шкідливого, що в ній накопичилося, вбираючи натомість природну енергію березового віника та цілющі аромати парного жару.

Comments are closed.