Призначення окулярів для водіння

Нічне водіння подобається багатьом автомобілістам. Але, на жаль, у водінні в темний час доби є свої мінуси, і головний з них — проблеми з видимістю. Низький рівень освітленості й сліпучі фари зустрічних машин завдають водієві чимало занепокоєння, а можуть і зовсім сприяти виникненню аварійної ситуації на дорозі.

На щастя, існують спеціальні окуляри для нічного автомобільної їзди — окуляри антифари. Як правильно підібрати цей аксесуар і тим самим зробити процес нічного водіння комфортнішим?

Після першого ж години їзди по погано освітленій дорозі у водія виникає відчуття втоми, може з’явитися різь в очах, відчуття «піску». Втома зору неминуче тягне за собою загальну втому, зниження уваги й знижену швидкість реакції на постійно мінливу дорожню обставину.

Якщо перевірка покаже, що зір водія знаходиться не в ідеальному стані, можливо, постане питання про придбання захисних водійських очок з діоптріями. Таким чином, своєчасне звернення до лікаря не тільки збереже здоров’я, а й заощадить гроші.

Традиційно вважається, що кращі лінзи для окулярів виготовляються зі скла. Це дійсно так: скло — максимально прозорий матеріал, відмінно пропускає світлові потоки. Але при аварії й зіткненні з подушкою безпеки скляні лінзи гарантовано розлетяться на безліч осколків і неминуче поранять особа водія.

«Антифари» з жовтими лінзами успішно застосовуються в основному в сутінковий час. Також добре зарекомендували вони себе в туманну або дощову погоду, коли відсікання синього спектра не робить такого згубного впливу на загальну «картинку» перед очима водія, а навпаки, підвищують чіткість сприйняття і контрастність «картинки».

Тонування

Що стосується коричневе тонування, вона в окулярах для нічного водіння, звичайно, не така інтенсивна, як у випадку очок від сонця. Ця тонування відрізняється тим, що відчутно підвищує комфортність зору. Коричневі лінзи дозволяють бачити кольору з мінімальним спотворенням. Вони краще підходять для нічної їзди, коли важлива контрастність, з одного боку, і приглушеність світла від зустрічного транспорту — з іншого.

Інші відтінки також можуть застосовуватися в водійських окулярах. Вибирати колір тонування радять в залежності від особистих уподобань. При цьому не варто забувати, що в нічний час найкраще тонування — це її відсутність, оскільки будь-яке Тонувальні покриття неминуче краде і без того мізерний світлове освітлення.

Результат — в кращому випадку порізи на обличчі, в гіршому — травма очей. Тому для водіння краще вибирати окуляри з пластиковими лінзами.

Комментарии запрещены.